Kantonese Bami met Groenten en Paddestoelen Recept

Gisteren was zo een dag dat ik echt geen trek had in vlees of vis. Dan maar iets vegetarisch maken. In het weekend had ik wat verse (kastanje) champignons en shii take paddestoelen op de markt gekocht. Ik had nog wat tauge, bieslook en paprika in de koelkast staan, die gebruikt moesten worden; zo is dit bamigerecht ontstaan.
(De ingrediënten pasten niet allemaal op één foto, vandaar dat je twee foto’s ziet.)

Ingrediënten voor Kantonese Bami met Groenten en Paddestoelen
Ingrediënten voor Kantonese Bami met Groenten en Paddestoelen - vervolg
Ingrediënten voor Kantonese Bami met Groenten en Paddestoelen

Er zijn veel ingrediënten nodig voor dit gerecht, maar eigenlijk kun je zelf variëren met de groenten. Deze ingrediënten zijn echter de echte smaakmakers: gember, knoflook, ui, sojasaus, mirin, shii take paddestoelen en cashewnoten. Door de rest te variëren, kun je steeds weer een ander vegetarisch gerecht op tafel toveren. Wie zegt dat vegetarisch eten saai is?!

Ingrediënten:

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor: 2 tot 4 porties

shii take paddestoelen – 100 gram
kastanje champignons – 100 gram
champignons – 100 gram
paprika – 1 rode
ui – 1 stuk
lente-ui – 2 stuks
bami – 1 pak, Kantonese
gember – duimdikte, verse
taugé – een handvol
bieslook – een handvol
olie – 2 eetlepels
mirin – 2 eetlepels
sojasaus – 2 eetlepels, lichte
cashewnoten – een handvol

Bereidingswijze:

  1. Veeg de shii take paddestoelen en beide soorten champignons schoon met keukenpapier. En snijd alles in dunne plakjes.
  2. Was de paprika. Verwijder de zaadlijst en snijd de paprika in de lengte in stukken.
  3. Pel de ui en verse knoflook. Snipper de ui en pers de knoflook alvast uit in een kommetje.
  4. Snijd de lenteui in kleine ringen.
  5. Kook 1,5 liter water. Doe de bami in het kokend water. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
  6. Rasp de verse gember en zet opzij in een kom.
  7. Was de taugé en bieslook, laat het goed uitlekken in een vergiet tot gebruik. Snijd de bieslook fijn.
  8. Giet de bami af wanneer het gaar is (na ongeveer 6 minuten) en laat het goed uitlekken. Meng een paar druppels sesamolie door de bami om het aan elkaar plakken te voorkomen.
  9. Doe de olie in de pan en fruit de ui totdat het glazig is.
  10. Voeg daarna de champignons en shii take paddestoelen toe en bak ze op laag vuur totdat ze van kleur veranderen.
  11. Vervolgens is het tijd om de paprika, knoflook en geraspte gember mee te bakken voor ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Let op dat de knoflook niet aanbrandt en blijf goed omscheppen.
  12. Doe de bami bij de groenten en meng alles goed. Schep alles voorzichtig om, anders wordt de bami ‘kapot gewokt’.
  13. De taugé en bieslook voeg je als laatste ingredienten toe. Schep nog even om, totdat de taugé warm is.
  14. Breng het geheel op smaak met sojasaus en mirin. En maak het gerecht af met wat stukjes cashewnoten. “Lekker vegetarisch”!

Reacties

Geef een reactie