Tijdens een vakantie in Turkije heb ik gevulde groene paprika’s gegeten en die smaak werd getriggerd toen ik deze rode puntpaprika’s op de markt zag. Ja, ik weet….mijn hersenen maken soms rare verbindingen….De mozzarella is abosoluut niet uit de Turkse keuken, maar deze gevulde paprikabootjes, zoals ik ze ook noem, is de creatie van mijn gekke hersenkronkels.
Gevulde Puntpaprika met Rundergehakt

Puntpaprika's zijn ideaal om te vullen, want de vorm leent zich daarvoor en ze worden snel gaar in de oven. Bovendien wordt de smaak zoeter. Ik smeer ze weleens in met olijfolie en doe ze dan onder de grill, maar gevuld ik vind ik ze toch het lekkerst (en omdat ik Dé heel erg blij maak met een simpel gerecht zoals deze!).
Ingrediënten:
- puntpaprika - 5 stuks
- olijfolie - 2 eetlepels
- ui - 1 hele
- rundergehakt - 500 gram, mager
- knoflook - 1 teen
- Italiaanse kruiden - 2 theelepels gemengde
- paprikapoeder - 1 theelepel
- cayenne - 1/2 theelepel
- tomaten in blik - 400 gram
- zout - snufje
- peper - snufje
- mozzarella - 200 gram
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg een bakplaat met bakpapier klaar.
- Snijd de paprika in de lengte door midden en verwijder de zaadlijst.
- Snipper de ui en fruit het in 2 eetlepels olijfolie. Bak het gehakt rul en voeg de geperste knoflook toe.
- Voeg na ongeveer 5 minuten de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en cayennepoeder toe. Bak totdat alle vocht verdampt is op middelhoog vuur.
- Nu voeg je de tomaten in blik toe en breng je het gehaktmengsel op smaak met zout en peper. Laat alles ongeveer 10 minuten op laag vuur koken.
- Laat het gehaktmengsel iets afkoelen en vul de puntpaprika helften zoals je op de foto ziet.
- Tot slot, scheur je de mozzarella in slierten en doe ze op de gevulde puntpaprika. Bak de gevulde paprika 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Schep op een bord en serveer met wat rijst of eet ze gewoon zo! "Geniet van dit hersenspinsel!"
Dat klinkt lekker!
Ga je het recept uitproberen, Nicole? 🙂
Wat een ontzettend leuk recept! Ik maak vaker gevulde paprika maar vind het altijd weer een verassing of het lekker is. Met die rode puntpaprika in de lengte doormidden kan het helemmal niet meer mis gaan. Stom dat ik daar zelf nooit aan heb gedacht! Bedankt voor de tip en ik ga het vanavond gelijk een keertje uitproberen.
En, Mia? Vond je het lekker? 🙂
Ik ga binnenkort hele paprika’s proberen te vullen en zal dat op de website plaatsen. Hoop dat dat ook gaat smaken! Trouwens, wat is het probleem dat je niet weet of jouw gevulde paprika’s lekker zullen zijn? Misschien kan ik je een tip geven! Groetjes, San.
kan je ook een keer een aardbei toetje erop zetten? Dat lijkt mij ook leuk en deze ga ik ook maken!!
Hoi Marissa, wat leuk dat je dit puntpaprika recept ook ga maken. Laat me weten wat je ervan vindt! Het is zeker al tijd voor lekkere aardbeien. Ik zal aan het eind van deze maand weer nieuwe recepten plaatsen en een aardbeitoetje zal er tussen zitten 🙂
Net deze gevulde paprika’s gemaakt. Was erg geslaagd! Superlekker! We hebben er verder niets bij gegeten.
Angelle, nog de beste wensen voor 2015! Het is ook wel een lekker gerecht om gewoon zo te eten he? 🙂 Groeten, San
Ik heb de gevulde puntpaprika’s gemaakt en vond ze heerlijk! Zeker met de gesmolten mozzarella erbovenop hmmm!!
Goed om te horen dat het gesmaakt heeft! 🙂
voor de tweede keer in een week gemaakt puntpaprika vers van mn volkstuin super doe er wel een heet pepertje door!!
Nico, wat lijkt het me heerlijk om verse groenten te eten die je zelf geteeld hebt. Is het lastig om puntpaprika te planten? Enne, dat heet pepertje er door heen lijkt me ook heerlijk, zeker nu het kouder wordt vind ik pittige gerechten lekkerder.
Heerlijk gegeten ik ben gek op puntpaprika,s. Leef je uit met allerlei groente soorten en kazen. Couscous erin of erbij lamakomme 🙂
Couscous erin, oh dat is ook een goed idee! Ik heb ze weleens gevuld met rijst en gehakt, ook superlekker maar wel wat zwaarder op de maag vind ik zelf. Groeten, San